sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Maailmankauppa Tasajako etsii uutta harjoittelijaa!

Etsimme uutta työharjoittelijaa joulu- ja tammikuuksi. Työnkuvaan kuuluvat mm. myynti ja asiakaspalvelu, paketoiminen, Facebookin ja blogin päivittäminen, tilausten purkaminen ja hinnoittelu sekä liiketilan puhtaanapito.

Hakijalta toivomme omatoimisuutta, joustavuutta, hyviä atk-taitoja ja asiakaspalveluhenkisyyttä.
Paikka on tarjolla työmarkkinatukiharjoittelijalle tai opintoihin liittyvää harjoittelupaikkaa etsiville.

Täytämme paikan heti kun sopiva hakija löytyy, joten toimi nopeasti! Lähetä avoin hakemus osoitteeseen: tasajako(at)tasajako.org

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Marraskuun kuukauden tuote

Marraskuuta on vielä muutama viikko jäljellä, joten ehtii vielä hyvin iloita kuukauden tuotteesta :)


Tämän kuun tuotteeksi valikoituivat huolinuket. Guatemalalaisen perinteen mukaan kun huolinukelle kertoo illalla huolensa ja laittaa sen yöksi tyynynsä alle, ovat huolet aamulla kadonneet. Yhdessä rasiassa tai pussukassa nukkeja on yhteensä kuusi ja niitä on sekä tyttöjä että poikia. Tarina ei kerro, miksi määräksi on valikoitunut juuri kuusi kappaletta. Ehkä viikonpäiville on omat nukkensa ja sunnuntaina ei ole huolia ollenkaan?

Huolinukkeja valmistaa Aj Quenin osuuskunta. Aj Quenin osuuskunta perustettiin vuonna 1989 useiden guatemalalaisten käsityöläisryhmien kattojärjestöksi. Tavoitteena oli parantaa erityisesti sisällissodan vuoksi leskiksi jääneiden naisten elinoloja kehittämällä käsityöläisten tulonsaantimahdollisuuksia. Nykyään Aj Queniin kuuluu 26 käsityöläisryhmää eri puolilla Guatemalaa ja noin 800 käsityöläistä, joista suurin osa on naisia. Kakchicel-kielinen nimi Aj Quen tarkoittaa kutojaa. (Lähde: Maailmankauppa Aamutähti).

Nukkeja on mennyt lastenpsykiatrisille osastoille, kouluihin, päiväkoteihin sekä nuorten päihdekuntoutuspaikkoihin. Nukeista on tehty myös lastenkirja, jossa huolestunut poika päätyy tekemään huolinukeille huolinukkeja! Huolinukkerasia on hyvä lahja sekä aikuisille että lapsille, sillä kaikkiahan meitä huolestuttaa aina silloin tällöin. Ja jos huolistaan ei puhu, ne tuntuvat aina vain suuremmilta ja kamalammilta. Vaikka nuket eivät murheita kokonaan veisikään pois, voi niille kertoa huolistaan jos kenelläkään muille ei voi.

Huolinukkeja voi antaa kummilapsille, valmistujille, kiusatuille, uudessa työpaikassa aloittaville ja oikeastaan kelle vain. Näppärämpi käsistään voi askarrella nukeista vaikkapa kaulakorun tai korvakorut. Näin nuket ovat aina mukana!

Kerro meille omat kokemuksesi huolinukeista tai keksi, miksi niitä on aina kuusi kappaletta samassa. Kommentoijien kesken arvotaan joulukuun alussa yksi huolinukkerasia tai pussukka!

perjantai 15. marraskuuta 2013

Ravintolapäivä 16.11.


Tasjako osallistuu Ravintolapäivään lauantaina 16.11.2013. Padat ovat kuumina kahdestatoista viiteen tai niin kauan kuin ruokaa riittää!
Erinomaisella paikalla aivan Tammelantorin laidalla tarjoamme herkullista kotimaisista sekä Reilun kaupan aineksista valmistettua vihreää perunacurryä. Ruokailun päätteeksi voi vielä juoda kupillisen maukasta Reilun kaupan kahvia tai teetä. Juuri sopiva yhdistelmä syyspäivälle, tervetuloa herkuttelemaan!

Ruokamme sopii vegaaneille, mutta sisältää pähkinää ja soijakastiketta. Ruuasta löytyy seuraavia Reilun kaupan aineksia: kookosmaitoa, täysruokosokeria, vihreää currytahnaa ja cashew-pähkinöitä.

-Annos perunacurrya: 4 €
-Kahvi 1 €
-Tee 1 €
-Vesi 0 €