tiistai 1. lokakuuta 2013

Lokakuun kuukauden tuote


Tervehdys!
Ajattelimme pyöräyttää syksyn kunniaksi käyntiin uuden kuukausittaisen perinteen, "kuukauden tuotteen". Tällä haluamme tuoda esiin valikoimastamme tuntemattomampia tuotteita tai kertoa joistain asiakkaittemme suosikkituotteista. Ensimmäiseksi tuotteeksi valikoitua Heiveld-osuuskunnan herkullinen rooibos-yrttijuoma. 





Afrikan lääkekasviksi kutsuttu Rooibos on punapensaan neulasista valmistettu, teen tapainen haudutettava kofeiiniton, vitamiini- ja mineraalipitoinen terveysjuoma.
Rooibos.tee sisältää monia terveydelle hyödyllisiä antioksidantteja, fenolihappoja ja mineraaleja sekä runsaasti C-vitamiinia. Kaksi kuppia Rooibos-teetä vastaa jo päivän C-vitamiinitarvetta (60mg).

Heiveldin osuuskunta kasvattaa ja tuottaa perinteisillä menetelmillä rooibos-yrttijuomaa. Osuuskunnan tuottajat ovat pitkän perinteen kautta tämän herkullisen yrtin asiantuntijoita. Heidän esi-isänsä ovatkin ainoita rooibosta hyödyntäneitä ihmisiä ennen nykyaikaista viljelyä. Osuuskunnalla onkin siis vuosisatojen perintö takanaan.

Heiveldillä on vahva ymmärrys kasvista ja sen tarpeista, aina kasvuolosuhteista tuotantovaiheeseen missä prosessoidaan hienointa, laadukkainta teetä. Heille on erittäin tärkeää kestävällä tavalla toimiminen ja osuuskunta onkin ensimmäinen yksinomaan kestävästi villiä rooibosta poimiva taho.
Rooibos on autiomaayrtti, joka sisältää runsaasti antioksidantteja. Se kasvaa villinä Etelä-Afrikassa pienellä rinnealueella. Villi rooibos on kestävämpää, se kasvaa hitaammin ja varastoi vettä pitkiin juuriinsa. Täysin villinä kasvava tee on puhdasta ja luonnollista, maistuvaa ja ympäristöystävällistä.

Myös viljelyssä pyritään toimimaan kestävästi. Kaikki sadot korjataan käsin. Sadonkorjuun jälkeen pensaat katkaistaan ja annetaan kasvaa ja kukkia uudestaan. Jotkut kasveista kestävät sukupolvelta toiselle, jopa yli viisikymmentä vuotta. Rooibos on myös muun viljelyn kannalta hyvä kasvi, sillä se kuljettaa paljon typpeä maaperään. Viljeltyä rooibosta on Kalaharin aavikko- ja aroalueella, mutta ilmastonmuutos on suuri uhka vaativalle kasville.

Heiveldin osuuskunta onkin ollut kiinnostunut ympäristön muutosten vaikutuksista ja rakentaneet mailleen mm. tuuliesteitä ehkäistäkseen kuivuutta. Eroosioita ja tuulen tuhoja. Reilusta kaupasta saatavat järkevät tulot ovatkin omiaan kannustamaan tuottajia pitämään huolta luonnon monimuotoisuudesta Cederbergin alueella.

Maailmankauppa Tasajaosta löytyy kolmea eri Heiveldin rooibosta; sitruunaruoho, chilisuklaa sekä maustamaton. Tule tutustumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti