tiistai 29. maaliskuuta 2011

Kuulumisia Earth Hourista

Tasajako osallistui Earth Houriin lauantaina kello 20.25-21.40 sammuttamalla näyteikkunan valot. Meidän perheessämme valot, tietokoneet sekä ikkunakoristevalot olivat sammuksissa vieläkin pidempään.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun meidän perheemme ehti keskustorille paikanpäälle H-hetkellä ja olihan se hienoa kun valot olivat sammuksissa koko Keskustorilta. Olisin toki toivonut, että myös kaupungintalon valot olisivat sammuneet, samaten lähellä olevien liikkeiden isot valomainokset. Olin jotenkin kuvitellut kokemuksen aiemmin voimakkaammaksi, että tosiaan tuntuisi kuin kaupungin sydän hetkeksi pimenisi.

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Reilun kaupan ruokaa ja elämää

Useampi viikko sitten tuli ostettua Katja Kangasniemen Reilun kaupan ruokaa ja elämää kirja. Sen julkaisu vuonna 2009 meni jostain syystä ihan ohi korvien ja törmäsin siihen ensimmäisen kerran Citymarketin kirjaosastolla ehkä n. vuosi sitten. Kuitenkin 100 000-reilua tekoa kampanjan innostamana muistin kyseisen kirjan ja kävin nappaamassa sen Akateemisesta. Olihan se aika hintava, n. kolmekymmentä euroa, mutta on se kyllä ollut joka pennosen väärti.

Kirjan alussa on tuhti tietopaketti Reilusta kaupasta, tekstit on otettu Reilun kaupan edistämisyhdistyksen sivuilta.  Jos sivuston tekstit ovat tuttuja, niin tämä osio ei anna lukijalle mitään uutta ja muutamat tilastotiedotkin ovat jo vanhentuneita. Sivuston satunnaiselle selailijalle kuitenkin tiedot ovat mukavasti jäsenneltyjä ja itseäni miellyttää se, että voin lukea tiedot kirjasta eikä tarvitse nakottaa tietokoneen ääressä lukemassa.

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Tasiksen tiimi sai pyyhkeitä!

Ei siis niitä negatiivisia, vaan positiivisia!
 
Tasiksen tiimi-joukkueemme 100 000-reilua tekoa kampanjassa voitti helmikuun arvonnassa ihanat pinkit Finlaysonin Reilut sporttipyyhkeet ja jokaiselle tuli myös 20 % alennuskuponki Finlaysonin liikkeeseen. Emme ole vielä kokeilleet toimivuutta käytännössä, ihastelleet vain.

Minusta Finlaysonin slogan on kyllä todella osuva ja paikkansapitävä: Maailman ja ihmisen väliin tarvitaan jotain pehmeää.  Samaten teksti, joka on lapussa jossa kerrotaan tuotteen olevan Reilun kaupan puuvillaa: tuntuu ihanalta iholla ja omatunnolla.

Tasajaon tiimi mainittiin myös jokin aika sitten Tori-lehdessä. Siinä oli pieni juttu 100 000 reilua tekoa-kampanjasta ja mainittiin, että Tampereelta on mukana useampikin joukkue. Hyvä me! :)

tiistai 15. maaliskuuta 2011

Kuukauden vapaaehtoinen: helmikuu

Tuntitili-kampanjasta innostuneena päätimme Tasajaolla ottaa käyttöön “Kuukauden vapaaehtoinen”-arvonimen. Sen saa joka kuukausi yksi erityisen ansiokkaasti vapaaehtoistyötä tehnyt yksilö.
Kuukauden vapaaehtoinen saa palkinnoksi vapaavalintaisen suklaalevyn, sekä arvonantoa blogissamme, jos hän niin haluaa =) Kuukauden vapaaehtoinen julkistetaan aina vapaaehtoisillassa, joka on joka kuun ensimmäinen maanantai.

Helmikuun vapaaehtoinen on Minna M. 

Minna löysi Tasajaon ystävänsä Rosan  kautta, jonka entinen kämppis oli ollut tasislainen. Rosa pyysi Minnaa mukaansa Tasajaon vapaaehtoisiltaan ja siitä se sitten lähti.

Minnalle oli ennestään kyllä Reilu kauppa tuttu, mutta Tasajako ei. Vaikka hän ei ole ollut kovin pitkään toiminnassa mukana, on hän kuitenkin ehtinyt olla innokkaasti jo monesti myyjänä, jakamassa flyereitä ja muuten vain hengaamassa vapaaehtoisilloissa.

Aikaisemmin Minna ei ole tehnyt vapaaehtoistyötä, jollei AIDS-päivä kerääjänä olemista lasketa.  Vapaaehtoistyössä hänelle on tärkeää hyvän asian puolesta toimiminen, auttamisesta saatu hyvä mieli ja hyvän mielen levittäminen ja tietenkin tärkeää on myös porukka jossa sitä tekee ja porukan mukava ilmapiiri ja hyvä henki.

Kesän ajaksi hän toivoo pääsevänsä vapaaehtoistyöhön Afrikkaan.